Att bli sedd

18519926_10156160638898626_9192250901728714880_n

När jag var 13 år var jag sjuk i anorexi, alla tyckte det var jobbigt att ”ungen” inte åt och var allmänt jobbig. Via skolan fick jag träffa en läkare, som lyssnade på mig,  hon frågade mig hur det var, sedan lyssnade hon på vad jag svarade, hon var helt underbar. Sedan tittade hon på mig med varma kärleksfulla ögon och sa till mig: ”Det är inget fel på dig” jag tror att dessa ord gick rakt in i hjärtat. Jag tror att jag någonstans trodde på henne, hon sa det så övertygande och hon såg mig. I höstas dök hennes namn upp i huvudet och jag googlade på hennes namn. Hon levde, snart 100 år gammal. Jag ringde upp henne och tackade för att hon det hon sagt till mig som ung och vilsen och vad det betytt. Det kändes fantastiskt att få kontakt Jag åkte dit med blommor och ett kort. Jag insåg att det är hon som är den kloka gumman i min bok ”Landet Goddinaff” i går fick jag reda på att hon stillsamt somnat in. Vilka människor har du i ditt liv som har gjort skillnad på ett positivt sätt?

Att börja en kreativ process

by bild (2)

Alla människor är kreativa är jag säker på, annars hade vi inte överlevt som varelser. När jag började skriva på en skrivkurs hade jag inga tankar på att det skulle bli en bok, eller ens en hel historia. Jag har alltid trott att jag inte är kreativ, det var inte jag i vår familj som fick den gåvan. Så trodde jag på allvar att det var. När jag åkte till Tyskland för att passa barn på 90-talet hamnade jag hos ett par som hade byggt ett jättefint rum åt mig på vinden. Jag var så glad åt mitt rum och låg och skrev dagbok på kvällarna innan jag gick och la mig. När det blev kallare under hösten tyckte jag att det var väldigt kallt i rummet. Jag frågade värdfolket som de kunde fixa lite mer värme i rummet. Mannen gick upp och grejade lite och sa att nu har jag fixat det. Jag gick och lade mig och försökte inbilla mig att nu var det varmare. Dagen efter var det så kallt och jag hittade inget element i det lilla men mysiga rummet. Jag började skriva brev, på nätterna när jag inte kunde sova för att det var så kallt, till min syster. Hon svarade och tyckte att jag skrev så bra och målande brev. Det var första gången jag fick höra att jag skrev bra. Jag började tycka att det var kul att skriva. Och sagan om landet Goddinaff kom till när jag flera år senare hade bott i Spanien några år.

Hitta din styrka

bokbild

Hej och välkommen till min blogg och boken Landet Goddinaff: Här ska jag berätta dela mina tankar om den kreativa processen och hur den kom till och vad som driver mig att skriva,  och allt annat som handlar om den.

.

En natt jag drömde

by bild (1)En natt vaknade jag i den ljumma spanska natten, balkongdörren stod öppen och luften var varm, jag hörde skratt långt borta, var lite förvirrad men på ett nyfiket humor. Jag gick ut på balkongen och tittade på den stora månen som lyste upp det vackra gamla trädet som stod mitt på det lilla torget. Jag hade drömt att jag stod på på ett mörkt ställe, på baksidan av ett hus och sneglade förbi husknuten för att se nåt jag aldrig sett förut.